Viking warriors with axe sword and shield

Nordlys Arrangerar

Vill du hyra en viking?

Nordlys Event & Mässa

Sedan många år tillbaka har vi tagit emot uppdrag från olika museer, företag och privatpersoner för att arrangera olika event, marknader och mässor med viking som tema. Det har varit museer som velat ha en historisk marknad under kulturnatten, företag som velat ha vikingafighting på en tillställning med utländska samarbetspartners och mycket annat, stort som smått.

Under våra 20 år i branchen och våra många resor kors och tvärs i Europa, har vi byggt upp ett unikt nätverk av hantverkare, företag och aktiva inom vikingatida turism och återskapande. Detta nätverk använder vi för att erbjuda våra kunder tillgång till det bästa och häftigaste som vikingavärlden har att tillgå. Vi erbjuder tält- och dräktuthyrning, statister, rekvisita, evenemangsplanering och praktiskt utförande av alla typer av events och happenings.

Återkommande event

Nordlys arrangerar årligen "Go Viking", en vikingatida del av Medeltidsveckan på Gotland. Detta görs på uppdrag av Medeltidsveckan och området har vunnit pris för sitt utförande varje år.

Vi har också startat en tatueringsmässa för traditionell, maskinfri tatuering som heter Ink& Needle. Den arrangeras för närvarande i samband med Medeltidsveckan, men vi planerar att utöka med en vinterversion i Stockholmsområdet.

Vill du ha hjälp med att arrangera ett event eller behöver konsulthjälp kring event och historisk turism, så tveka inte att höra av dig till oss.

Tone & Elias

Tatuering 5000 år av tradition i Europa

Ink & needle Scandinaviantraditional tatoo convention

Mödosamt för hand placeras varje prick nästan helt ljudlöst. Känslan av att vara historien nära har aldrig varit starkare. Elden sprakar några meter bort och man kan nästan höra sorlet av forntida krigare.

Ink & Needle på FB